38. Svarteberget/Cáhppesbákti, Sandland

Foto: Stina Halvorsen
Foto: Stina Halvorsen
3
Besøk
3,89
km en vei
654
moh.
Krevende
Adkomst

Turen starter ved parkeringsplassen hvor glasskontaineren står utplassert før du kommer til det første huset på tur inn mot Sandland. 

Turbeskrivelse

Det er p.t ikke merket rute opp til vannet. Ruten som er merket på kartet en den letteste ruten å følge opp til toppen. Følg gjerdet til venstre for huset og fortsett opp til Sandlandsvannet og fortsett etter vannkanten (delvis stier, men kan være våt) til du kommer til siste hytte på odden. Fortsett opp ryggen til venstre for hytta. Denne er merket. På første topp får du en fin hvilepause med flott utsikt. Husk nyte den før du fortsetter. Du vil da også ha fin utsikt inn mot dalen du skal gå. Her skal du følge bekken som er helt til høyre. Dette er en bratt stigning. Når den er forsert har du en fint stykke å få igjen pusten. Her vil du finne stier å følge som er umerket. Gå helt opp til du ser over til Bergsfjord og følg ryggen opp mot Svartebergflaten. Denne er merket med varder. Turkassen er festet til en liten varde på toppen. For å få utsikten over Sandland og havna så anbefales det å fortsette ca. 100 meter i nordlig retning. Her finner du også en liten varde med et metallskilt. Her er det veldig fint å innta matpakken og kassen og nyte utsikta. Det anbefales å nyte midnattsola fra denne toppen!!

Vi gjør oppmerksom på at dette er et reinkalvingsområde, og ber alle som ferdes her om å vise hensyn og overholde båndtvangen. 

Kontaktperson
Sandland Bygdelag
92613364

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Nei

Er turen merket?
Delvis

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Ole Anders Skum 1
Einar Nikolay Mikkelsen 1
Magnor Kårsgård 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
11. aug 1
04. aug 1
15. jul 1

Samisk navn

Cáhppesbákti