01. Andrevannshøyda

835
Besøk
2,06
km en vei
61
moh.
118
høydemeter
Enkel Trillevennlig
Adkomst

Tangen bru. Liten parkering ved fotgjengerovergangen i 60-sonen på "Langsletta" før man kommer inn til Kirkenes. Vær obs på at det er dobbel sperrelinje på veien der, slik at man kun kan kjøre inn på parkeringen når man kommer fra Hesseng, og må kjøre ut av parkeringen i retning Kirkenes. Man kan også starte til Andrevannshøyda fra f.eks Grenselandsmuseet, Skileiken, parkeringen under Skihytta og andre steder med tilknytning til stiene langs Lysløypa mellom Bjørnevatn og Kirkenes. 

Turbeskrivelse

Lett tilgjengelig tur i lysløypa. Fin utsikt fra kvilebenken ved Andrevannshøyda der koden er.

Følg gjerne sporloggen på kartet. Man kan altså starte fra flere steder, som beskrevet under adkomst, men sporloggen er tatt fra Tangen Bru. 

Fra Tangen Bru, som også er Perletur, følger du grusveien som går mellom andre- og tredjevann. Ta til venstre ved første kryss. Etter kort tid vil du se en rød benk på høyre side. Der finner du koden på skiltet som henger på treet ved benken.

Tilgjengelighet: Turen egner seg også for nybegynnere på tur. I lysløypa er det grusvei hele veien, som gjør det mulig både å sykle og trille barnevogn. Turen er ikke tilrettelagt for rullestol, men med en svært god offroadrullestol, og noen typer av trehjulinger kan turen tas fra Tangen Bru. Med noen typer trehjuling også fra Grenselandsmuseet, men vær obs. på en svært krevende bakke på tilbakevei til Grenselandsmuseet (den ligger mellom Andrevannshøyda og Skytterhusfjellet/Skileiken).

Kontaktperson
Anja Greiner
41927229

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Åse Eriksson 55
Eli Dæhlin 36
Bente Karlsen 36
Trine Håkonsen 28
Eirin Grindstein 24
Vilde Risan 18
Kristian Karlsen 16
Cathrine Wahlmann 14
Anne Røst 13
Tove Norheim 13

Besøkslogg

Dato Antall besøk
22. okt 5
21. okt 2
20. okt 5
19. okt 14
18. okt 8
17. okt 5
16. okt 4
15. okt 7
14. okt 5
13. okt 7