19. Lyngberget/Daŋasoaivi, Jakobsnes

Foto: Hugo Tingvoll
181
Besøk
3,48
km en vei
212
moh.
222
høydemeter
Middels
Adkomst

På Hesseng ta av på E105 i den "blå" rundkjøringa. Kjør over Bøkfjord bru, og ta av til venstre på FV8810, og kjør helt til Jakobsnes. I krysset fortsett på FV8810 til høyre og kjør opp bakken, hvor man tar av til venstre mot Ytre Lid. 

Turbeskrivelse

Følg gjerne sporloggen på kartet.

NB. Turen starter ved skolen, da det ikke skal parkeres på snuplassen, eller i området ved Ytre Lid, der anleggsveien opp til masta starter. Perleturskiltet er på skolegjerdet.

De fleste kommer kjørende fra Kirkenes. Ta av til høyre i første kryss på Jakobsnes, ta deretter av til venstre i veikryss merket Ytre Lid. Ta så av til høyre opp til skolen på Jakobsnes, og parker der. Fra skolen går/sykler du 1,26 km etter veien til Ytre Lid, hvor du tar av til høyre opp anleggsveien til masta.

Utsikten på turen opp og på toppen er fantastisk flott. Her kan man se ut Bøkfjorden, Kirkeneshalvøya, Reinøya og videre helt til Øretoppen.

Tilgjengelighet: Turen egner seg også for nybegynnere på tur, om man tar seg god tid, og flere pust i bakken. Turen går først etter vei, og deretter etter en brukbar anleggsvei, så man kan også trille barnevogn med sikring, eller sykle opp (deler av veien), men må være obs på at det er svært! bratt! Turen er ikke egnet for rullestolbrukere. Pga brattheten- og lengden på bakkene , tror vi heller kanskje ikke at turen er egnet selv for trehjulinger, men vi setter stor pris på om noen vil forsøke å teste ut dette, og gi tilbakemelding. Bør dog ikke testes ut alene.

 

Kontaktperson
Jorun Markussen
91161502

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Marita Pettersen 12
Liv Marit Hjelm 5
Tonje Millehaugen 5
Anja Greiner 4
Mia Elisabeth Nordgård 3
Cathrine Wahlmann 3
Maiken Kalliainen 3
Eli Dæhlin 3
Siv M. Wollmann 3
Alice Sivertsen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
21. okt 2
20. okt 3
19. okt 2
13. okt 3
12. okt 1
06. okt 1
27. sep 2
22. sep 2
15. sep 2
13. sep 1