22. Ørnehaugen, Olderfjord

Foto: Hugo Tingvoll
260
Besøk
1,16
km en vei
127
moh.
143
høydemeter
Enkel Trillevennlig
Adkomst

Når du kommer fra Lakselv/Olderfjord, ta av til venstre i retning Skaidi (Hammerfest og Alta). Ta til venstre etter cirka 500 meter. Se etter et lite Perletur-skilt der du forlater hovedveien. Kjør til kommunal pumpestasjon ved veiens ende, cirka 500 meter. Her er det plass til 3-4 biler. Ønskes en lengre tur anbefales det å parkere ved den gamle skolen, ved lysløypa der turen til Helandervannet starter. Parkering ved private avkjøringer inn mot pumpehuset er ikke tillatt. 

Turbeskrivelse

Perleturen starter fra parkeringsplassen ved pumpehuset. Følg kjøresporet. Turen merket opp med stolper som har rød maling en del av turen. Første del av turen er stien godt synlig helt opp til Gapahauken (også perletur). Når du kommer opp på toppen av bakken der Gapahauken står, går stien til høyre til Gapahauk. Til venstre fortsetter turen til Ørnehaugen. Følg gammel firehjulsspor et lite stykke og forbi der strømlinjen går. Stien fortsetter etterhvert innover i skogen til venstre for foten av fjellet og oppover på skrå. Stien er blitt mer synlig med årene og er stort sett lett å se. Man kan fint sykle til foten av toppen. 

Vegetasjon                                                                                                                                                                                                                   Langs stien er det bjørkeskog og lyngmark. Lenger opp lyngmark og steingrunn.

Kodekasse                                                                                                                                                                                                                   Koden er plassert i kassa til Kistrand og Olderfjord idretts- og bygdelag. 

Kontaktperson
perletur@porsanger.kommune.no

Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Nei

Bestill Perletur-krus og skål i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2024

Navn Besøk
Fridtjof Balto 35
Astri Brynjulfsen 6
Tor jon Jolma 4
Jurgita Celiesiene 3
Annbjørg Sjursen 2
Geir Holm 2
Siw Laila Kristoffersen 2
Sidsel Isaksen 2
Bodil Negård 2
Linn-Mari Rowe-Karlsen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
19. okt 2
13. okt 1
12. okt 2
09. okt 1
04. okt 3
03. okt 2
30. sep 1
29. sep 7
27. sep 2
21. sep 2

Samisk navn

Goaskinčohkka